Grønland vil fortsette med oljeleting

While both Canada and the USA announce a halt to all Arctic waters oil exploration, Greenland stands firmly on its strategy - which absolutely contains oil exploration. The new Minister of Natural Resources, Múte B. Egede (inset), has no intention of changing the strategy. (Photo: Google Earth and Nalakkersuisut).
Grønland akter ikke å følge USA og Canada, men vil fortsette oljeleting i nordområdene. WWF oppfordrer landet til å droppe planene.


Grønland akter ikke å følge USA og Canada, men vil fortsette oljeleting i nordområdene. WWF oppfordrer landet til å droppe planene.

Det er den grønlandske avisen Sermitsiaq.ag som siterer det grønlandske selvstyrets minister for naturressurser (råstoffer), Múte Bourup Egede (IA) på at landets mineral-letestrategi ligger fast.

USA og Canada stopper

Tidligere denne uken ble det klart at både USA og Canada stopper letingen etter olje i de arktiske områdene, og senere har WWF sterkt oppfordret Grønland til å følge i de to landenes fotspor.

Men hos Egede møter de ingen forståelse.

Strategien ligger fast

- Vi har en olje- og mineralstrategi, som Naalakkersuisut akter å følge, sier han til den grønlandske avisen.

I mars i fjor, foran samlingen av parlamentet (Inatsisartut) tok Egedes eget parti, Inuit Ataqatigiit (IA) til orde for en ny gjennomgang av hele olje- og mineralstrategien.
 

Skal også lage ny strategi

Men nå, når partiet har kommet inn i den brede regjeringskoalisjonen, er den fastlagte strategien nettopp det – fastlagt, skal man tro ministeren.

Múte Bourup Egede understreker imidlertid at Naalakkersuisut (selvstyret) skal gå i gang med arbeidet med strategien som skal gjelde fra 2019, uten at han vil love at oljen forsvinner ut av fremtidsplanene for Grønlands inntektsside.






Read article in English.

Nøkkelord