Statssekretær Grete Ellingsen (H) i KMD mener en sammenslåing av fylker i nord vil styrke nordområdesatsingen. (Foto: Arne O. Holm)
Statssekretær Grete Ellingsen (H) i KMD mener en sammenslåing av fylker i nord vil styrke nordområdesatsingen. (Foto: Arne O. Holm)

Grete Ellingsen: – Fylkene bør vurdere sammenslåing


Kirkenes:
Statssekretær Grete Ellingsen (H) oppfordrer de tre nordnorske fylkene til å vurdere om de bør slå seg sammen. – Det handler om å drøfte om hvordan man skal ta en rolle framover, ikke minst i nordområdepolitikken, sier Grete Ellingsen.

Grete Ellingsen, tidligere ordfører i Sortland kommune, er i dag statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Et av departementets største prosjekt er den såkalte regionreformen, som blant annet tar sikte på å redusere antall fylker i Norge.

Mens prosessen har skutt fart i en del fylker på Sør- og Østlandet, står den nærmest stille i nord.

Under andre dag av Kirkeneskonferansen benyttet statssekretær Grete Ellingsen anledning til å minne om at ”alle landets fylkeskommuner har fått oppfordring om å vurdere sammenslåing med nabofylker”.

Internasjonal hub

Samtidig varslet Grete Ellingsen at departementet vil støtte arbeidet med å etablere et regionalt arktisk samarbeidsorgan.

– Vi vil etablere en internasjonal samarbeidshub i nord. Det er i nord menneskene møtes. Det gjelder både lokale, regionale og internasjonale aktører.

– Vi kan alle ha store ambisjoner på vegne av landsdelen. Det krever fortsatt innsats fra lokale aktører, og en fortsatt tydelig satsing på nasjonalt nivå, sa statssekretær Grete Ellingsen.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.