Direktør i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson, omtaler Konjunkturbarometeret for Nord-Norge som en del av bankens DNA. (Foto: Marius Fiskum)
Direktør i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson, er fornøyd med resultatet i et omstillingsår.(Foto: Marius Fiskum)

“Godkjent” resultat fra Sparebank1 Nord-Norge


Sparebank1 Nord-Norge fikk et overskudd før skatt på over én milliard kroner i fjor.

Konsernsjefen, Jan-Frode Janson, karakteriserer resultatet som godkjent:
– Vi har solid drift over hele linja, og vi bygger kapital, sier han. Han er fornøyd med resultatet i et år med uro i finansmarkedene, noe som har gitt banken lavere finansinntekter. Regnskapet preges også av en omstillingsprosess, og at banken ikke når de finansielle målene, og det er ikke sjefen fornøyd med.

– Men et resultat på over én milliard kroner i et omstillingsår, det kan vi kalle godkjent, sier han.

Det har vært et spennende år for den nordnorske banken som blant annet har posisjonert seg for å kjempe om nordnorske bankkunder i årene som kommer. Det er investert stort i ny teknologi, for eksempel mobilbetalingsløsningen mCash. 

Banken har også solgt seg ut av bankvirksomheten i Russland, og gjennomført nedbemanning hvor 150 medarbeidere har takket ja til sluttpakke. 

Det ble nylig kjent at DNB legger ned mange av sine kontorer i nord, og det er en anledning Jan-Frode Janson ikke vil la gå fra seg: 

– Det skal vi naturligvis utnytt, sier han. Og vil samtidig berolige dem som måtte være bekymret for at SNN har samme planer som DNB: 

– De stedene hvor DNB trekker seg ut er ikke til vurdering hos oss. 

Janson forteller at banken planlegger å være på offensiven i hele 2016. Først ut er lanseringen av nye nettsider. 

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.