Cecilie Myrseth, ap, fylkesrådsleder i Troms. Agenda Nord-NOrge. (Foto: Christine Karijord)
Fylkesrådsleder i Troms Cecilie Myrseth (Ap). (Foto: Christine Karijord)

Fylkesrådslederen i Troms: – Dere må ta inn flere lærlinger

– Vår viktigste jobb er å sørge for at unge fullfører utdannelsen sin, sier Cecilie Myrseth (Ap), leder for fylkesrådet i Troms. På Agenda Nord-Norge i dag benyttet hun sjansen til å oppfordre nordnorske næringslivsledere til å hoste opp flere lærligeplasser.

– Det offentlige må, i likhet med bedrifter, ta ansvaret her . sier fylkesrådslederen. 

– Når de unge ikke får tatt ut sitt potensial, så har vi et problem. Og da er det de unge selv, og vår samfunnsøkonomi, som må betale for det, legger hun til.

– Derfor; Har du en bedrift som kan ta inn en lærling, så gjør det, lyder Myrseths klare opfordring.

 Fylkesrådslederen var tredje kvinne ut på morgenkvisten i dag, etter NHO-sjef Kristin Skogen Lund og sametingspresident Aili Keskitalo, som også foredro under temafanen “Hvis jeg var statsminister”.

Myrseth gjorde det også klart at hun, dersom hun var den som fylte Erna Solbergs statsministersko, ville satset mer på forsvaret i nord:

– Det er uforståelig at forsvaret risikerer å bygges ned, samtidig som nordområdene er satsingsområde, sier hun 

– Vår landsdel vil aldri bli kjent for at det er så folksomt, derfor må vi samarbeide der vi kan, sier Myrseth – som også snakket varmt om samarbeid mellom de nordnorske fylkene for å bygge et bedre samferdselstilbud i nord. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.