- Funnet bekrefter Barentshavets potensial

Kjell Giæver er direktør i leverandørnettverket for petroleumsvirksomhet i nord, Petro Arctic. (Foto: Christine Karijord)
I leverandørnettverket Petro Arctic jubler de over Lundins storfunn i Barentshavet. Er med og bekrefter Barentshavet som framtidens viktigste petroleumsområde for Norge.

I leverandørnettverket Petro Arctic jubler de over Lundins storfunn i Barentshavet. Er med og bekrefter Barentshavet som framtidens viktigste petroleumsområde for Norge. 

- I løpet av dette århundret vil Barentshavet bli det viktigste området på norsk sokkel for petroleumsproduksjon, funnet i Filicudi er med på å bekrefte dette, slår direktør Kjell Giæver i Petro Arctic fast.

Og han mener de som ikke nå er tilstede i nord, de har ingen tid å miste om de skal henge med. For det er i Nord-Norge brorparten av norsk olje- og gassproduksjon vil være om noen tiår. Giæver mener Filicudifunnet bare er med og bekrefter det Petro Arctic hevder, at Barentshavet er det som skal føre Nordsjøens stolte historie videre som et av de mest lønnsomme offshoreområdene for petroleumsutvinning i hele verden. 

Lundin med storfunn i Barentshavet


Nyheten over alle nyheter

Kjell Giæver forklarer at estimatene for hvor stort et funn er spriker veldig når det kun er boret en brønn. I dette tilfellet er estimatet nå på "mellom 35 og 100 millioner fat oljeekvivalenter". 

- Men her tyder alt på at dette er et funn som vil bli utvidet. Så mens man i aksjeverdenen snakker om "løp og kjøp" er det her bare "løp og bor", for selv om dette funnet i seg selv er en veldig god nyhet er kanskje den aller beste nyheten i dag at mye tyder på at det er funnet en ny struktur, altså at dette bare er starten på et stort nytt funn, sier Giæver. 



Nå letes det mest i Barentshavet 

På norsk sokkel letes det etter olje og gass i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, og 2017 er det første året noensinne hvor det vil være større leteaktivitet i Barentshavet enn i Norskehavet og Nordsjøen. I Petro Arctic tror man 2017 blir et fantastisk år. 

- Vi tror dette blir et fantastisk år for leting i nord og oljefunn. Det er veldig mange gode prospekter som er under arbeid nå, sier Giæver.

Nøkkelord