Full stopp for såkornfondet i nord

Norinnova Forvaltning og Karl Johan Jakola (t.v.) har blitt løst fra oppdraget med å etablere et såkornfond for Nord-Norge på 300 millioner kroner, forteller seniorrådgiver Christian Wolff-Skjelbred i Innovasjon Norge. Det arbeides nå med alternative løsninger for såkornfondet i nord. (Foto fra Innovasjon Norge, Norinnova og Pixabay).
Innovasjon Norge har trukket tilbake oppdraget til Norinnova Forvaltning om å etablere såkornfondet for Nord-Norge. Arbeidet med et såkornfond i nord på 300 millioner kroner er dermed stanset.


Innovasjon Norge har trukket tilbake oppdraget til Norinnova Forvaltning om å etablere såkornfondet for Nord-Norge. Arbeidet med et såkornfond i nord på 300 millioner kroner er dermed stanset.

Det er Innovasjon Norge som nå har trukket tilbake det mandatet som var gitt til forvaltningsselskapet Norinnova. Som High North News har skrevet tidligere klarte ikke det Tromsøbaserte selskapet å oppfylle kravet om 150 millioner kroner privat investorkapital innen fristen, som opprinnelig var 1. november 2016.

Fristen ble senere forlenget til årsskiftet 2016/-17, men heller ikke da var det kommet inn tilsagn om tilstrekkelig privat kapital. HNN vet at det har vært ført forhandlinger mellom Innovasjon Norge, som oppdragsgiver, og Norinnova om ytterligere forlengning av fristen, men nå melder Innovasjon Norge at det er slutt.

Til HNN sier Innovasjon Norge at; Mandatet til Norinnova Forvaltning er nå trukket tilbake. Det innebærer at de ikke lenger jobber med å reise privat kapital til et nytt såkornfond på minimum 300 millioner kroner lokalisert i Nord Norge.

På spørsmål om hva som eventuelt kan være alternative løsninger for forvaltningen av de 150 statlige millionene til såkornmidler i Nord-Norge kan ikke Innovasjon Norge gi noen konkrete svar ennå. 

Seniorrådgiver Christian Wolff-Skjelbred i Innovasjon Norge sier at de er i løpende dialog med Nærings-og fiskeridepartementet om oppdraget som Innovasjon Norge har fått tildelt i forbindelse med oppdragsbrevet av 23.03.2015, knyttet til etablering av såkornfond, der forvalter er lokalisert i Nord-Norge.

- Vi kan, på nåværende tidspunkt, ikke si noe mer om hvilke alternativer som foreligger eller blir vurdert. For å vurdere handlingsrommet kan det være mulig å diskutere saken med ESA. På samme måte vil det være naturlig å samtale med investorer for å høre hva de tenker om innretningen på fondet.

Vi vil presisere at ESA legger til grunn at kapital fra det offentlige skal investeres på like vilkår som de private investorene, dersom fondet opprettes på andre vilkår enn det som er notifisert, sier Christian Wolff-Skjelbred til HNN.

Tidligere artikler i High North News om såkornfondet i nord kan du lese her.



 

 

Nøkkelord