Fortalte om økt frykt i Arktis

Etterretningssjef Kjell Grandhagen fortalte om økt frykt for en konflikt mellom Norge og Russland i Arktis da han holdt et foredrag for NATOs parlamentariske forsamling i Stavanger.

Etterretningssjefen sier til Stavanger Aftenblad at  Arktis er særlig viktig for Russland ettersom det er deres framtidige energibase. – Det er sannsynlig at Russland vil føre en mer utfordrende utenrikspolitikk i Arktis enn i dag. Vi møter nå et nytt sikkerhetspolitisk landskap hvor en kontinuerlig overvåking av den russiske, militære utviklingen er avgjørende, sier Grandhagen.

Forsvarsminister Ine Søreide Eriksen kommenterer uttalelsene slik overfor Aftenbladet.- Selv om vi ikke ser en militærtrussel mot Norge akkurat nå, er situasjonen i nord usikker og uforutsigbar. Dette er et område hvor Nato og Russland har kryssende interesser, og det har konsekvenser for det norske forsvaret, 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.