Her er forsvarsminister Ine Eriksen Søreide fotografert i Bergen i mai i fjor, i forbindelse med en seilas med ubåten KNM Utvær. Besøket den gang hadde til hensikt å skape oppmerksomhet rundt viktigheten av en moderne og operativ ubåtkapasitet. (Arkivfoto: Petter Brenni Gulbrandsen/Forsvaret)
Her er forsvarsminister Ine Eriksen Søreide fotografert i Bergen i mai i fjor i forbindelse med en seilas med ubåten KNM Utvær. Besøket den gang hadde til hensikt å skape oppmerksomhet rundt viktigheten av en moderne og operativ ubåtkapasitet. (Arkivfoto: Petter Brenni Gulbrandsen/Forsvaret)

Forsvarsministeren til Cold Response


Både nasjonale og internasjonale avdelinger får besøk når forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i dag og i morgen er i Trøndelag for å få med seg storøvelsen Cold Response (CR16).

Cold Response er den viktigste øvelsen for Forsvaret i 2016, og CR16 er oppkjøringen til den store NATO-øvelsen Trident Juncture som skal holdes i Norge i 2018.

I tillegg til Norge deltar tretten nasjoner på øvelsen. Det kommer styrkebidrag fra Belgia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Latvia, Nederland, Polen, Sverige, USA, Tyskland, Spania og Storbritannia. Bidragene kommer i form av sjø-, land-, luft- og spesialstyrker, og totalt kommer 15 000 soldater til å delta på øvelsen.

Forsvarsministeren skal blant annet snakke om den sikkerhetspolitiske situasjonen Norge er i, samt viktigheten av øvelser for allierte på norsk jord, og samarbeidet med NATO – både på land og til havs.

Søreide skal ut i felt, og skal i dag blant annet møte Panser Bataljonen i Namsos-området. I morgen skal hun besøke den mekaniske avdelingen til US Army Task Force 1/8, i Steinkjer-traktene. Denne avdelingen er satt opp med amerikanske Abrams stridsvogner, som allerede for et par uker siden ble rullet ut fra forhåndslageret i Trøndelag.

I over 30 år har det blitt lagret amerikansk materiell i ulike fjellhaller i Trøndelag. Hallene inneholder blant annet tusenvis av amerikanske kjøretøy.

Mye av utstyret ble oppgradert i 2014, og da kom også Abramsene. Ifølge Forsvaret brukes fjellhallene i Trøndelag til å forhåndslagre materiell som skal kunne brukes dersom det blir nødvendig å forsterke forsvaret av Norge i en krise- eller krigssituasjon.

Den amerikanske nyhetskanalen CNN har også nylig omtalt USAs stasjonering av stridsvogner og artelleri i det de beskriver som «klassifiserte» norske grotter.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.