Martin Buser med slitne, men friske hunder inn til Nikolai natt til tirsdag Alaska-tid. Foto: Arne O. Holm
Martin Buser med slitne, men friske hunder inn til Nikolai natt til tirsdag Alaska-tid. Foto: Arne O. Holm

Første hundekjører inn til Nikolai

Nikolai, Alaska: Martin Buser var den første kjøreren som kom fram til Nikolai, en by med mellom 60 og 70 mennesker.


Buser har kjørt svært hardt fra start, med lite hvile. I Nikolai har han planlagt å hvile i 24 timert. Alle hundekjørerne er pålagt en slik hvile, men bestemmer selv hvor de vil ta den.
Martin Buser, som er fra Alaska, fortalte da han kom fram like etter klokka ett natt til tirsdag Alaska-tid, at den siste etappen har vært svært krevende.
– I store deler av løypa finnes det ikke sne, sier han.

Én kommentar

  1. Ragnar Kvam says:

    Etappen mellom Rohn og Nikolai kalles bare the Burns. 120 kilometer med relativt flatt, men humpete terreng. En av de vanskeligste etappene på den lange veien til Unalalkleet, på kysten av Beringhavet. Vanskelig fordi snøforholdene vanligvis er tøffe – som i år, når det ikke finnes snø overhode. Mil etter mil må the mushers drive hunder og slede over helt bar mark. Ikke rart det heter the Burns…. Kom selv gjennom området på scooter for en del år siden. Så store flokker med bison…Tommelen opp for Sørlie og de andre nordmennene som som vel ikke har trent mye på sånt underlag. Martin Buser, opprinnelig fra Sveits, er først til Nikolai, ser jeg. Han ar vunnet Iditarod før og er en ringrev.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.