Fiskere måtte vike for seismikk

Fire fiskebåter i godt fiske ble denne uken hindret av et seismikkfartøy. 

-Jeg har hatt kontakt med olje- og energiminister Tord Lien om denne saken. Våre synspunkt er klart formidlet, sier leder i Fiskarlaget Kjell Ingebrigtsen, på fiskarlagets nettsted

Tre trålere og en linebåt har de siste dagene fått svært gode fangster av torsk og hyse på Thor Iversen-feltet sør i Barentshavet.

-Både tråleren “Prestfjord” og “J.Bergvoll” melder at seismikkfartøyet “WG Magellan” ikke tok hensyn til at fartøyene lå i fiske. Prestfjord måtte også vike for å unngå en farlig situasjon med seismikkfartøyet.
Skipperen har gitt direkte uttrykk for hva han synes om dette i en facebook-melding til olje- og energiminister Tord Lien og det samme har jeg med direktekontakt med ministeren, sier Kjell Ingebrigtsen.

Seismikkfartøyet er i området på oppdrag fra flere operatører, inkludert Statoil, og opererte til tider kun 1.9 nautiske mil fra fiskefartøyene. 

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.