Finske Fredrikson skal lede Arctic Economic Council

Utenriksminister Børge Brende og styreleder Tara Sweeney åpnet sekretariatet i Tromsø i september, nå er finske Anu Fredrikson tilsatt som direktør. (Foto. Arne O. Holm)
Finske Anu Fredrikson er ansatt som direktør i sekretariatet for Arctic Economic Council (AEC) i Tromsø
Finske Anu Fredrikson er ansatt som direktør i sekretariatet for Arctic Economic Council (AEC) i Tromsø. 

- Vi er glad for å ha fått på plass AECs aller første direktør, sier Erling Kvadsheim som er leder i AEC Norge.

Fredrikson er 34 år, og kommer fra Oulu. Hun gleder seg til å starte i jobben og å flytte til Tromsø . 

- Dette er en utrolig spennende jobb som jeg gleder meg over å gå i gang med i det nye året. Det skal selvsagt bli utfordrende men jeg vil tro at dette blir en spennende reise, sier Fredrikson.

Hun kommer fra en stilling som politisk rådgiver ved Finlands ambassade i Norge. Hun har en master fra universitetet i Tampere, og utdanning fra både Frankrike, USA og Norge. 

Erling Kvadsheim er svært fornøyd med tilsettingen: 

- Anu Fredrikson er et kupp for organisasjonen og vil være en viktig bidragsyter til at AEC skal ta nye steg fremover, sier Kvadsheim.


Sekretariatet for Arctic Economic Council ble åpnet av utenriksminister Børge Brende og leder for AECs Executive Comittee Tara Sweeney 8. september.


Organisasjonen skal sørge for økt næringslivssamarbeid i Arktis, og ble dannet høsten 2014. Norsk næringsliv tok på stiftelsesmøtet ansvaret for å finansiere og bygge opp sekretariatet gjennom AEC Norge. Organisasjonene som utgjør AEC Norge er Sjømat Norge, Norsk Industri, NHO, Norges Rederiforbund, NHO Reiseliv og Norsk olje og gass.



Anu Fredrikson er tilsatt som direktør ved Arctic Economic Councils sekretariat i Tromsø.
Anu Fredrikson er tilsatt som direktør ved Arctic Economic Councils sekretariat i Tromsø.

Nøkkelord