Fra filmen "Meg eier ingen" som vises under årets filmfestival.

Filmfest for 24. gang

Mens mørketida fortsatt setter sitt preg på nord er det mange som kryper inn i kinosalene i Tromsø. 


I dag åpner den 24. Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). En av filmene som det er store forventninger til er den svenske “Meg eier ingen”, basert på bestselgeren med samme navn skrevet av Åsa Linderborg. Årets filmfestival byr på et titalls filmer innen ulike sjangre. Fra starten i 1991 med 5200 besøkende har det bare gått en vei. Noen og tjue år etter, i 2013, var besøket tidoblet, til 53.000. Det var ikke plass til fullt så mange når “The Lunchbox” snurret i vei kl0900 mandag morgen, men gjennom hele uka vil flere tusen mennesker oppsøke et av de fem visningsstedene. TIFF har vokst seg stor, så stor at den nå er landsdelens største kulturarrangement, og norges største filmfestival. På åpningskonferansen i dag mandag presenteres kommende filmer, det blir debatt om kvalitet i norsk film og tv, en økonomisk oppdatering fra bransjen og innlegg fra Thorhild Widvey.        

Én kommentar

  1. Vil bare nevne i forbindelse med TIFF, at den første spillefilmen Filmfond Nord i Bodø investerte i, hadde norsk premiere under festivalen. “August fools” er en politisk/romantisk komedie, lagt til Helsinki i 1962 og også delvis innspilt på Andenes. Vi jobber nå med å få kinodistribusjon i Norge slik at flere enn TIFF publikumet får sett den. En co-produksjon mellom Finland, Tsjekkia og Norge.

    Se mer om filmen på http://www.pomorfilm.no

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.