Færøyene kan bli selvstendig

I dag er Færøyene selvstendige nok til at de tjener seg søkkrik på fiskeeksport til Putin. Men det holder ikke for alle færinger, som går til valg i dag. 

Hogni Høydal, leder av partiet Republikanerne, sier til Aftenposten. 

– Vi mener at det er realistisk å bli selvstendig og helt økonomisk uavhengig fra Danmark om seks til åtte år, om ikke før. Vi vil først vedta en egen grunnlov, og så skal vi rive oss løs på en ordentlig og planmessig måte, sier han til avisen. 

Selv om det er en drøm for mange færinger å få et fullstendig herredømme over eget land, er de iallfall såpass selvstendige at som ikke-EU-medlemmer er de alene i Norden om å eksportere fisk til Russland. Dette har bidratt til svært gode tider på Færøyene. En økonomisk vekst på rundt 5 prosent årlig de siste fem årene har blant annet gitt seg utslag i mange flotte biler og nybygde hus i det grønne, treløse landskapet i Vesterhavet, skriver Aftenposten. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.