Erling Kvadsheim, direktør I Norsk Olje og Gass, er arkitekten bak organiseringen av AEC. (Foto: Arne O. Holm)
Erling Kvadsheim, direktør I Norsk olje og Gass, mener det er bra at EU-parlamentet nå erkjenner at den norske delen av Arktis er annerledes enn andre deler av Arktis, og at det derfor ikke er behov for å foreslå et forbud mot petroleumsvirksomhet. (Foto: Arne O. Holm)

EU-parlamentet med gladmelding til norsk petroleum


EU-parlamentet har i dag avvist et forslag om å forby olje- og gassvirksomhet i isfrie deler av Arktis. Nyheten mottas med glede hos interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.


– Helt siden 1979 har vi vist at det er fullt mulig å ha trygg og forsvarlig oljevirksomhet i norsk Arktis. Derfor er vi glade for at EUs vedtak om petroleumsvirksomhet i Arktis er i tråd med norsk politikk og praksis, sier direktør for næringspolitikk i Norsk olje og gass, Erling Kvadsheim.

Det var i april i fjor at Europakommisjonen presenterte forslaget til EUs nye arktiske strategi

Policy-dokumentet «An integrated European Union policy for the Arctic» har siden vært innom en rekke av Europaparlamentets komiteer for innspill.

I løpet av revideringen har det kommet inn konkrete forslag om totalforbud mot boring etter olje og gass i arktiske områder, og blant dem som har reagert sterkt på dette er stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (A) og Jørn Dohrmann, medlem i Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti og formann for SINEEA-delegasjonen (Europa-Parlamentets utenriksdelegasjon).

Her finner du Dohrmanns kronikk, «EU-Parlamentet vil forhindre norsk olie- og gasproduktion i Arktis», som High North News publiserte i går.

Europaparlamentets rapport om Arktis ble debattert i Strasbourg i går, i forkant av dagens avstemning.

Erling Kvadsheim trekker i likhet med Sivertsen og Dohrmann frem at det er store variasjoner i de klimatiske forholdene i Arktis. Forholdene varierer fra de isfrie norske områdene, til områder som er islagt deler av året i Russland, USA og Canada og til områdene Nord-Øst på Grønland som er islagt året rundt.

– Golfstrømmen har muliggjort menneskelig aktivitet og næringsvirksomhet i norsk Arktis i flere tusen år. Forholdene i den delen av norsk Arktis som er åpnet for petroleumsvirksomhet er i stor grad sammenlignbare med forholdene lenger sør, sier Kvadsheim i en pressemelding.

– Vi er rimelig godt fornøyd med resultatet, kommenterer også Trond Haukanes, direktør ved Nord-Norges Europakontor, på telefon fra Strasbourg.
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.