Etterlyser nordområdesatsing

- Nordområdene er ikke en geografisk satsing, det er en politisk satsing, sier Jonas Gahr Støre, nyvalgt Ap-leder.

- Nå er det taust. Den nye regjeringen har ingen plan, ingen ambisjon, ingen retning for nordområdene. Det skal vi forandre, sa Jonas Gahr Støre lørdag i sin tale under Arbeiderpartiets ekstraordinære landsmøte i Tromsø.

Den nyvalgte partilederen brukte store deler av sin tale til nordområdene:

Jeg har tenkt på min siste tale som statsråd, i oktober 2013 på Framsenteret i Tromsø, byen som vi har gjort til verdens arktiske hovedstad. Der snakket jeg om samme tema som i min første tale som utenriksminister – i november 2005, på universitetet i Tromsø. Det handlet om nordområdene og et hav av muligheter – mitt politiske hjertebarn og vår viktigste satsing i utenrikspolitikken.

Jeg nevner det, partifeller, for bare tanken på nordområdene øker lysten på den jobben vi skal gjøre sammen, veien vi skal gå for å lede an utviklingen av Norge. Vi reiste denne satsingen på det nordlige i Norge, nord i Europa og opp mot Arktis, Nordområdene er ikke en geografisk satsing, det er en politisk satsing. En kombinasjon av utenrikspolitikk og innenrikspolitikk, politikk på en ny måte, en vilje til å bygge en fremtid nord i Norge. En satsing som satt en dagsorden langt utenfor Norges grenser. 

Les hele talen her.

Nøkkelord