Sydvaranger gruve er trolig solgt

Sydvaranger gruve.
Formannskapet i Sør-Varanger er innkalt til orienteringsmøte fredag for en avklaring på hva som skjer med konkursboet etter Sydvaranger Gruve AS. (Foto: Linda Storholm)
Den samiske avisen Sagat skriver at Sydvaranger Gruve nå er solgt.

Den samiske avisen Sagat skriver at Sydvaranger Gruve nå er solgt. 

Les oppdatert sak her: Tschudi kjøper Sydvaranger Gruve for 78 millioner kroner. 

Formannskapet i Sør-Varanger kommune er innkalt til orienteringsmøte med bostyrer Leif Petter Madsen og Felix Tschudi  klokken 0830, og rett etterpå er det innkalt til pressekonferanse. 

Det har ikke lyktes High North News å komme i kontakt med Leif Petter Madsen. Felix Tschudi sitter på et fly til Norge fra USA, og skal videre til Kirkenes i dag, det har derfor ikke lyktes å få tak i han per telefon. 

Ordfører Rune Rafaelsen kan ikke opplyse til High North News hva det skal orienteres om under morgendagens møte, annet enn at det handler om Sydvaranger Gruve. 

I følge Sagat er det Felix Tschudi og eventuelle samarbeidspartnere som har kjøpt konkursboet. Hvem som er samarbeidspartneren til Tschudi er foreløpig ikke kjent. 

Det er andre gang Felix Tschudi kjøper Sydvaranger, og High North News har tidligere omtalt at Tschudi også denne gangen har forhandlet om et kjøp. 

Bostyrer Leif Petter Madsen har siden konkursen i november jobbet med et salg av gruva, mens hovedkreditoren DNB har betalt for at gruva skal "holdes varm" i påvente av en avklaring om salg eller ikke. 


Kreditorene har forlenget fristen flere ganger, sist i slutten av mars, da bostyrer Madsen fortalte at han på nytt hadde fått en måned mer å jobbe på. Men nå er det altså kommet til en avklaring i Kirkenes. 






Nøkkelord