Statssekretær Grete Ellingsen (H) i KMD mener en sammenslåing av fylker i nord vil styrke nordområdesatsingen. (Foto: Arne O. Holm)
Statssekretær Grete Ellingsen, tidligere Høyre-ordfører i Sortland kommune, er i dag på besøk ved Framsenteret i Tromsø. Dette fotoet er fra Kirkeneskonferansen tidligere i vinter. (Arkivfoto: Arne O. Holm)

Ellingsen: – Nordområdepolitikken må bygges nedenfra


Statssekretærene Tore Hattrem (H) og Grete Ellingsen (H) besøker i dag og i morgen Tromsø og Bodø. Formålet? Å utforske hvordan man kan utvikle et tettere samarbeid mellom regionalt og nasjonalt nivå i utformingen av nordområdepolitikken.

Med på turen er også Hans Christian Kaurin Hansson, som er politisk rådgiver ved Statsministerens kontor.

 – De regionale aktørene vet bedre hvor skoen trykker. Ikke bare ønsker vi å få en felles forståelse av hvilke utfordringer vi står ovenfor, men også hvordan de ulike regionale aktørene har til hensikt å bidra til å at vi lykkes med utviklingen i Nordområdene. Nordområdepolitikken må bygges nedenfra. Den må være basert på landsdelens kunnskap, entusiasme og initiativ. Innbyggerne, næringslivet og offentlige aktører i nord må sammen peke ut retningen, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet Grete Ellingsen.

Statssekretærene skal ha møter blant annet med fylkesrådene i Troms og Nordland, samt med nøkkelaktører i det regionale partnerskapet i de to fylkene. I dag besøker de Framsenteret i Tromsø, og i morgen er det Hovedredningssentralen i Bodø og Nordområdesenteret, Nord universitet, som står på programmet.

Et tilsvarende besøk til Finnmark planlegges i løpet av april.

– Regjeringen har som ambisjon å utvikle Nord-Norge til å bli en av de mest skapende og bærekraftige regionene i landet. Nordområdene er Norges viktigste utenrikspolitiske interesseområde. I nordområdene møtes utenriks- og innenrikspolitikken, sier statssekretær i Utenriksdepartementet Tore Hattrem.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.