Elkem kjøper Fesil Rana Metall AS

- For lite av kompetansen i nord brukes til industriutvikling, til tross for at det er her vi har de største naturgitte fortrinnene, skriver Arve Ulriksen. (Foto: Mo Industripark).
Elkem har inngått avtale om å kjøpe Fesil Rana Metall AS, og selskapets 33 prosent andel i Nor-Kvarts AS, som Elkem allerede eier resten av.


Elkem har inngått avtale om å kjøpe Fesil Rana Metall AS, og selskapets 33 prosent andel i Nor-Kvarts AS, som Elkem allerede eier resten av. 

Fesil Rana Metall AS har vært heleid av Fesil AS, et datterselskap av MFC Bancorp LTD. Selskapet ligger i Mo i Rana og produserer ferrosilisium, et tilsetningsmateriale ved stålproduksjon. Det er ca 100 ansatte ved bedriften, som eksporterer nesten alt de produserer.  Omsetningen i 2015 var på 910 millioner kroner. 

Nor-Kvarts AS er et selskap som driver fem produksjonsanlegg for kvarts i Spania. Hittil har Nor-Kvarts vært majoritetseid av Elkem, men nå har de kjøpt også resten av selskapet (33 prosent) fra Fesil AS.

Elkem er ledende når det kommer til miljøvennlig råstoffproduksjon, og hovedproduktene er silisium, silikoner, ferrosilisium, støpelegeringer, karbonmaterialer og microsilica.

- Å kjøpe Fesil Rana er en god løsning for Elkems strategi for vekst og vil forbedre produksjonsfleksibiliteten vår. Vi ser fram til å videreutvikle virksomheten gjennom ytterligere verdikjedeoptimalisering, sier adm. dir. Helge Aasen i Elkem AS. 

Elkems hovedkontor ligger i Norge, men er tilstede i over 50 land med totalt 22 produksjonsanlegg, to forskningssentra og salgskontorer. Det er China national Bluestar som eier Elkem. 

 

 

Nøkkelord