Lars Løkke Rasmussen cropped foto Magnus Fröderberg, norden.org
Statsminister Lars Løkke Rasmussen kunne i går meddele at regjeringen ønsker å bruke 12, 8 milliarder danske kroner på forsvar de neste seks årene. (Arktivfoto: Magnus Fröderberg, norden.org)

Danmarks statsminister: Behov for økt overvåkning i Arktis


Den danske regjeringen er oppmerksom på at det er et behov for økt overvåkning og tilstedeværelse i Arktis. Det understreket statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) da den danske regjeringen i går la frem sine innspill til de kommende forhandlingene om et nytt seksårig forsvarsforlik.


Det melder den danske nettavisen Arktisk Nyt.

– Vi står med et bakteppe som er preget av alvor. I øst har vi et stadig mer aggressivt Russland. I sør er det ustabilitet og oppbrudd i Midt-Østen og Nord-Afrika. Og i nord er det økt aktivitet i Arktis, blant annet på grunn av klimaendringer. Det krever økt tilstedeværelse. Det krever økt overvåkning, uttalte Rasmussen da han presenterte innspillene i går sammen med forsvarsminister og partifelle Claus Hjort Fredriksen.

Regjeringen legger likevel ikke opp til nye og store materiellinvesteringer til det danske Forsvarets oppgaver i den arktiske regionen. I stedet vil de videreføre avtalen om Forsvarets fremtidige oppgaveløsning i Arktis, som i desember i fjor ble inngått av partiene bak det nåværende forsvarsforliket.

I forliket heter det at Forsvarets tilstedeværelse, overvåkning og redningsinnsats fortsatt skal styrkes. Dette skal blant annet skje ved at det snart skal sendes opp en dansk satellitt, forklarer forsvarsminister Claus Hjort Fredriksen.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.