Nord-Norge har severdigheter i kø, ressurser og muligheter. Men finnes egentlig Nord-Norge? (Foto: Dagny Margrete Oren/NordNorsk Reiseliv)
Nord-Norge har severdigheter i kø, Nordkapp er en av de mest kjente. Nå forlenges levetiden til charterfondet slik at politikerne bedre kan vurdere hvilken effekt støtteordningen har. (Foto: Dagny Margrete Oren/NordNorsk Reiseliv)

Charterfondet får godkjenning for to nye år

Støtteordningen for charterreiser til Nord-Norge, det såkalte charterfondet, kan forlenges sier ESA. 

Charterfondet skal bidra til økt bruk av flyplasser i Nord-Norge i lavsesongen, og med det bidra til å styrke utviklingen av reiselivet i landsdelen. Fondet dekker deler av kostnadene for turoperatører som setter opp charterfly til Nord-Norge, noe som reduserer den økonomiske risikoen for operatørene. 

ESA godkjente støtteordningen for tre år i juli 2013, men oppstarten ble forsinket, og fondet ble ikke operativt før i oktober 2014. 

Etter forespørsel fra norske myndigheter har ESA nå akseptert at ordningen kan forlenges med to år, ut oktober 2017. Det vil gi norske myndigheter et godt nok grunnlag til å vurdere effekten av støtteordningen, om det bidrar til å utvikle reiselivsnæringen og om det igjen bidrar til å motvirke fraflytting. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.