Cermaq bygger nytt lakseslakteri i Steigen

Cermaq Norway is one of the companies that can benefit from the strongly increased number of applicants for aquaculture study programs in recent year. Pictured is Nordnorsk Stamfisk’s facilities in Steigen, Norway. (Photo: Linda Storholm)
Cermaq satser i Nordland, og øker slakterikapasiteten med å bygge nytt lakseslakteri i Steigen.

 


Cermaq satser i Nordland, og øker slakterikapasiteten med å bygge nytt lakseslakteri i Steigen. 

Selskapet har per i dag to slakterier i Nordland, et i Alsvåg i Øksnes, og et i Skutvik i Hamarøy. Selskapet har lenge vurdert å utvide disse to eller å bygge nytt slakteri på Storskjæret i Steigen. I dag kom nyheten om at Steigen blir valgt. Det nye slakteriet skal stå klart i andre kvartal 2018, og skal ha en slaktekapasitet på inntil 375 tonn rund fisk per dag, og en produksjon på ca 40 tonn filet per dag, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Det er en grundig vurdering av flere forhold som gjør at vi nå har valgt å gå inn for å bygge et nytt fellesslakteri for vår virksomhet på Storskjæret i Steigen, sier Geir Molvik, adm. dir. i Cermaq Norway.

Å bygge et nytt slakteri blir sett på som den mest effektive og framtidsrettede løsningen, men avgjørelsen har stor betydning for mange, spesielt de ansatte på dagens to slakterier i Skutvik og Alsvåg.

- Vi har hatt hatt tett dialog med tillitsvalgte og ansatterepresentanter i denne prosessen. Det er viktig for oss å sikre den gode kompetansen vi har i dag, og vi vil nå fortsette arbeidet med å sikre gode løsninger for alle de som er berørt, sier Geir Molvik.

Slakteriene i Alsvåg og Skutvik vil ha normal drift fram til det nye slakteriet står klart. 

 

 

Adm.dir. Geir Molvik i Cermaq Group. (Foto: Cermaq)
Adm.dir. Geir Molvik i Cermaq Group.

Nøkkelord