Cecilie takker ja til invitasjonen

Lederen av fylkesrådet i Troms, Cecilie Myrseth (A), takker umiddelbart ja til fylkesrådsleder Tomas Norvolls (Nordland, A) invitt til samtaler om å danne en felles region bestående av Nordland og Troms fylker. - Og vi må møtes raskt, sier Myrseth. (Foto: Troms fylkeskommune).
Fylkesrådleder Cecilie Myrseth i Troms takker ja til nordlandskollega Tomas Norvolls invitt. - Det er spennende og vi må være raske, sier Myrseth.


Fylkesrådleder Cecilie Myrseth i Troms takker ja til nordlandskollega Tomas Norvolls invitt. - Det er spennende og vi må være raske, sier Myrseth.

- Spennende, og vi takker ja til å samtale med Nordland om muligheter for sammenslåing av våre to fylker. Det er fylkesrådsleder Cecilie Myrseths (A) umiddelbare kommentar til invitten fra kollega Tomas Norvolls invitasjon til å samtale om en stor region, bestående av Nordland og Troms.

- Og, fortsetter Myrseth, - vi må eventuelt være raske. Fristen fra Regjeringens side går jo ut snart, så de mulighetene som finnes må sjekkes ut fort. Troms fylkesting møtes den 13. desember, og vi i fylkesrådet har jo levert vår innstilling til tinget. Derfor vil vi gjerne snakke med Nordland før fylkestinget møtes, sier Myrseth til High North News.

- Hva ser du som de største utfordringene, eller hindrene, for å kunne gjennomføre en fusjon som den Norvoll skisserer?

- En ting er helt sikkert: Vi må gå inn i slike samtaler med et totalt åpent sinn, og ikke være forutinntatt på noen måte. Vi takker ja til samtaler for å få avklart hva man tenker, hva vi ønsker oss og hvilke realiteter vi står overfor. Det er klart det finnes mange store utfordringer, men dem får vi ta etterhvert - hvis vi blir enige om å fortsette, sier Cecilie Myrseth.

- Så noen diskusjon om hvor en eventuell "hovedstad" skal ligge kommer ikke opp i første runde?

- Vi har vel alle lært av de siste ukers forhandlinger mellom regjerings- og støttepartiene i Stortinget at det å starte forhandlinger med ultimatum ikke er den lureste strategien, avslutter Cecilie Myrseth.




Nøkkelord