John Franklins ekspedisjon letter etter Nordvestpassasjen, men endte med tragedie. Bilde: Wikipedia Commons.
Briter har vist stor interesse for nordområdene tidligere. Her fra Franklin-ekspedisjonen i 1845 - en ekspedisjon som gikk sørgelig galt. Alle de 129 medlemmene omkom av ennå uklare grunner. Bilde fra Wikimedia Commons.

Britene vil trå varsomt i nord

-Vi har stor interesse av hva som skjer i nordområdene, men må samtidig være forsiktige så det ikke oppfattes som vi blander oss i andre lands indre anliggender.

Det sier lord Robin Teverson i det britiske overhuset (House of Lords) til The Arctic Journal. Teverson er leder i en nylig nedsatt komite i overhuset. Den nye komiteen, The Arctic Committee, skal samle kunnskap som så skal legges frem for underhuset for videre behandling i mars neste år.

Ikke overstyre noen

-Vi kan ikke overstyre noe eller noen, og det er viktig at vi forsikrer om at Storbritannia kan gjør hva vi kan for å støtte internasjonale organisasjoner og myndighetene i nordområdene, sier Teverson.

Han understreker at Storbritannia ikke er en arktisk nasjon, men likevel har stor interesse av hva som skjer i nord.

Allmenn interesse

-Vår involvering er del av en større, allmenn, interesse. Det som skjer i nordområdene vil påvirke også våre interesser i utenrikspolitikken, sier lorden.

Han mener det absolutt er mulig også for en ikke-arktisk nasjon å engasjere seg i området uten å trå over noen grenser.

Uvanlig forsiktige

-Vi er forsiktige – nesten uvanlig forsiktige – for ikke å bli oppfattet som om vi legger oss opp i andres indre anliggender. Men det er områder som vi opplever som viktige, og der vi mener at vårt land kan gjøre en internasjonal innsats, sier lord Teverson.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.