Brende i arktiske samtaler i Washington

Utenriksminister Børge Brende (H) er på plass i Washington D.C. for å delta i møter i forbindelse med USAs formannskap i Arktisk råd. Brende vil også møte utenriksminister John Kerry.



Utenriksminister Børge Brende er på plass i Washington D.C. for å delta i møter i forbindelse med USAs formannskap i Arktisk råd. Brende vil også møte utenriksminister John Kerry.

USA overtok nylig formannskapet i Arktisk Råd, og i den forbindelse vil det avholdes et møte i Washington for medlemslandene i organisasjonen.

I forbindelse med oppholdet i Washington vil Brende også møte USAs spesialutsending for den globale koalisjon mot ISIL, general John Allen, flere medlemmer av senatet og ledende representanter for amerikanske tenketanker, opplyser Utenriksdepartementet.

I går presenterte Fran Ulmer, styreleder i USA's arktiske forskningskommisjon (US Arctic Research Commission), en rapport for John Kerry, med klare anbefalinger om hvilke forskningsområder kommisjonen mener det bør satses mer på.

Ulmer er også USA's spesialrådgiver innen arktisk vitenskap og politikk. 

Rapporten ble presentert  i forbindelse med en arrangement for å feire at det nå er USA som har tatt over det to år lange formannskapet etter Canada.

Nøkkelord