Bodøselskap skal levere utstyr til Australias nye isbryter

Slik skal Australias nye polarforskningsfartøy se ut. (illustrasjon gjengitt med tillatelse fra Rapp Marine)
Rapp Marine Group, som er en av verdens største leverandører av dekksmaskineri for fiskefartøyer og forskningsskip, har sikret seg kontrakt for å levere utstyr til Australias nye polarforskningsfartøy.


Rapp Marine Group, som er en av verdens største leverandører av dekksmaskineri for fiskefartøyer og forskningsskip, har sikret seg kontrakt for å levere utstyr til Australias nye polarforskningsfartøy.

- Vi har jobbet hardt og lenge for disse kontraktene så dette er en gledens dag, sier Tove Pettersen, salgs- og markedsdirektør i Rapp Marine Group.

- Kontrakten er vunnet i et meget krevende marked med sterk internasjonal konkurranse. Valget falt på Rapp Marine fordi vi har de teknologisk beste løsningene, fordi vi har omfattende erfaring med slike leveranser og fordi vi har kunnet tilby konkurransedyktige betingelser, sier administrerende direktør Helge Vatnehol i en pressemelding.

Leveransen er ifølge Rapp Marine Group teknologisk meget avansert, og er i sin helhet utviklet i Bodø. Produksjonen vil skje ved selskapets nye fabrikk i Serbia.

Den nye isbryteren skal erstatte forskningsfartøyet «Aurora Australis», som har vært i drift siden 1986. Den vil være raskere, større, sterkere og ha svært moderne utstyr om bord. Isbryteren skal levere til antarktiske forskningsstasjoner med last, utstyr og personell og vil også fungere som et forskningsskip med omfattende laboratoriefasiliteter ombord. Isbryteren skal etter planen være en integrert del av Australian Antarctic Division (AAD) program for de neste 30 årene.

Den australske regjeringen har valgt Damen Schelde Naval Shipbuilding til selve byggingen av isbryteren. Det spesialbygde polarforsknings- og forsyningsskipet er planlagt å ankomme til sin hjemmehavn i Hobart i midten av 2020, ifølge en pressemelding fra Rapp Marine Group.

- Tildelingen befester Rapp Marines ledende posisjon for denne type utstyr i det internasjonale markedet for forskningsskip. Vi har for tiden systemer til åtte slike fartøy under levering, opplyser salgs- og markedsdirektør Tove Pettersen.

Rapp Marine Group åpnet et nytt, moderne mekanisk verksted i Serbia i 2014. Hovedkontoret ligger i Bodø, men selskapet er også representert i USA og Storbritannia.


Nøkkelord