Ber fiskerinæringen hoste opp lærlingeplasser

Gårdagens vedtak fikk støtte fra en enstemmig utdanningskomite. (F.v) Tom Vidar Karlsen (leder i utdanningskomiteen), Bjørnar Skjæran (leder i Nordland Arbeiderparti), Hild-Marit Olsen (fylkesråd for utdanning), Karianne B. Bråthen (ordfører Øksnes) og Tove Mette Bjørkmo (ordfører Sortland) (Foto: Nordland fylkeskommune)
Dersom et nytt og utvidet utdanningstilbud for fiskeri og fangst skal bli en realitet, må næringslivet selv bidra. Det er den klare beskjeden fra fylkespolitikerne i Nordland.


Dersom et nytt og utvidet utdanningstilbud for fiskeri og fangst skal bli en realitet, må næringslivet selv bidra. Det er den klare beskjeden fra fylkespolitikerne i Nordland.

Utdanningskomiteen i Nordland fylkesting stilte seg i går enstemmig bak Arbeiderpartiets (Ap) forslag om å utrede muligheten for å etablere et nytt Vg2-tilbud for fiskeri og fangst ved Sortland videregående skole, avdeling Øksnes. 

Leder i Nordland Arbeiderparti, Bjørn Skjæran, sier forslaget viser at fylkeskommunen mener alvor med å styrke rekrutteringen til fiskerinæringen.

- Vi trenger enda flere flinke folk som kan jobbe innen fiske og fangst. Å få et nytt tilbud i Nordlands største fiskerikommune, er derfor rett vei å gå, sier han.

Politikerne er imidlertid klare på at det ved en eventuell oppstart må stilles krav til at næringslivet og arbeidslivet i Vesterålen stiller opp med læreplasser.

- Vi har fått et innspill fra ordførerne om at man ønsket et slikt tilbud i Vesterålen. Dette følger vi nå opp. Dette vil gjøre det mulig å utdanne flere ungdommer til en næring som er helt avgjørende for Nordland og Norge, sier Tom Vidar Karlsen (Ap), leder av utdanningskomiteen i Nordland fylkeskommune.

Tanken er at tilbudet med Vg2 for fiskeri og fangst skal komme i tillegg til - og i samarbeid med - eksisterende tilbud på Gravdal.

- Derfor blir dette en betydelig styrking av utdannelsen til den blå næringa, sier ordførerne Karianne Bråthen (Ap) og Tove Bjørkmo (Ap) fra henholdsvis Øksnes og Sortland kommune. Det er de to som har tatt opp saken med fylkespolitikerne.

Utdanningskomiteen ber nå fylkesrådet utrede om det er grunnlag for å opprette et utdanningstilbud i samarbeid med Vest-Lofoten videregående skole, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. 











Nøkkelord