Ber EU intensivere selskinnskampanje
- Selfangst er bærekraftig og livsviktig for urbefolkningen, skrev regjeringene i Nunavut (urfolksområdet i det nordlige Canada) og Grønland i en felleserklæring til EU for snart to år siden.

Ber EU intensivere selskinnskampanje


En delegasjon bestående av danske og grønlandske politikere reiste i går til Brussel, for å minne EU om en informasjonskampanje som EU-kommisjonen har blitt pålagt å lage om lovlig innførsel av selskinn i Europa. 

Kampanjen, om det såkalte «inuittunntaket», har inntil videre kun vært rettet mot EU-landenes tollmyndigheter, skriver Grønlands radio KNR på sine nettsider.

Det er langt fra tilstrekkelig, mener Aaja Chemnitz Larsen, medlem i det sosialistiske partiet Inut Ataqatigiit og nestformann i Grønlandsutvalget i Folketinget.

– Svært mange turister som besøker Grønland vet ikke at det er mulig å kjøpe selskinn og ta det med hjem. Derfor synes jeg det er veldig viktig at det sikres en ordentlig opplysningsaktivitet, slik at Grønlands muligheter for eksport kan fremmes, sier Larsen.

Kravet hun og de andre politikerne stiller er opplysningen må rettes også til Europas forbrukere. Besøket til Brussel kommer få dager etter at Europaparlamentet vedtok en rapport om Arktis.

Les også: EU-parlamentet med gladmelding til norsk petroleum

Import av selprodukter er i dag forbudt, blant annet i EU og USA.

Les også:  – EU seal ban reveals the Union’s double standards (English)

Norske myndigheter fjernet statsstøtten til selfangst i 2015.

Tidligere i vinter, i januar, hadde dokumentarfilmen «Ishavsblod» premiere på filmfestivalen i Tromsø. Hovedpersonene i filmen er Norges siste selfangstskipper, Bjørne Kvernmo, og selfangerne på skuta Havsel.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.