Bakke-Jensen: - Tette bånd til USA er helt avgjørende

USAs forsvarsminister James N. Mattis ønsket Frank Bakke-Jensen varmt velkommen til Pentagon for samtaler i dag. (Foto: U.S Department of Defense)
- Tette bånd til USA er helt avgjørende for sikkerheten i nord og signalene om økt amerikansk engasjement i Europa er positivt sett med norske øye, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.


- Tette bånd til USA er helt avgjørende for sikkerheten i nord og signalene om økt amerikansk engasjement i Europa er positivt sett med norske øye, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. I dag gjester han Pentagon.

Sikkerhetssituasjonen i nord og videre samarbeid sto sentralt i samtalene som tidligere i dag fant sted i Arlington, Virginia, hvor det amerikanske forsvarsdepartementes hovedkvarter ligger. 

På vei inn til samtalene ble Bakke-Jensen ønsket velkommen av USAs forsvarsminister James N. Mattis.

- Vi ser en ny russisk aktivitet i vårt nabolag som gir grunnlag for uro på begge sider av Atlanteren. Mattis uttrykte stor tilfredshet med vår innsats for NATO i nord, og forståelse for vår holdning om at overvåking av nordområdene best gjøres av fly og fregatter med norsk flagg, sier Bakke-Jensen.

Blant temaene som ble tatt opp i dag er det videre samarbeidet om den allierte tilstedeværelsen i Norge.

- Vi ønsker mer alliert trening i Norge. Vi ser også på hvordan vi kan utvikle den amerikanske rotasjonsstyrken, sier Høyre-politikeren i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

- At våre bidrag i alliansen verdsettes, enten det gjelder etterretning i nord eller styrkebidrag i sør, er den beste forsikring for at NATO kommer oss til unnsetning den dagen vi måtte ba bruk for det, sier han.

Den norske forsvarsministerens besøk i Pentagon omtales også på nettsidene til det amerikanske forsvarsdepartementet:

- Mattis oppfordret ministeren til å fortsette å øke det norskeforsvarsbudsjettet, sier Pentagons talskvinne Dana W. White.











Nøkkelord