LKAB har bestemt seg for å legge dagbruddet i Mertainen på is i påvente av økte priser på jernmalm.  (Foto: Fredric Alm/LKAB)
LKAB avviser at de har planer om å overta konkursboet etter Northland, og viser til fokus på å utvikle egne gruver i Svappavaara, her fra Mertainengruven. (Foto: Fredric Alm/LKAB)

Avviser planer om å kjøpe Northland

Flere kilder har pekt på LKAB som eneste sannsynlige kjøper av Northland, men dette avviser selskapet selv. 

High North News har vært i kontakt med flere kilder som sier LKAB er det eneste selskapet som vil få synergi og effekt av å kjøpe det som kan være skandinavias største konkursbo. 


Dette avviser LKAB:  

– LKAB har ingen planer om å ta over Northlands virksomhet. Vi har fullt fokus på å starte våre egne dagbrudd ved Svappavaara utenfor Kiruna, sier informasjonssjef Anders Lindberg. 

Det er tre gruver i Svappavaara som er nøkkelen til LKABs ekspansjonsplaner. Dagbruddene Leveäniemi, Gruvberget og Mertainen vil til sammen produsere mellom 14 og 20 millioner tonn per år, og gjøre Svappavaara til den nest største gruvebyen for konsernet. 

Northland Resources tok inntil i høst ut jernmalm fra Kaunisvaara, i Pajala mot grensen til Finland. Malmen ble fraktet på bil til Svappavaara, hvor den ble lastet over på jernbane og kjørt til Narvik for utskiping. 

High North News forsøkte å få et svar fra konsernet angående denne saken mandag og tirsdag, men lyktes ikke. Informasjonssjef Anders Lindberg uttalte i går til Fremover at selskapet har forsøkt å svare og si at påstanden ikke stemmer, men vi er ikke forsøkt kontaktet, og det hele skyldes en misforståelse som Lindberg i dag har beklaget overfor High North News. 

Les også:
Kan være tidenes største konkursregning

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.