Oppdatert: Avlyser Arctic Business

Den første Arctic Business-konferansen gikk av stabelen i Bodø i oktober 2014, ledet av tidligere økonomiredaktør i CNN, Todd Benjamin. (Foto: Linda Storholm)
Næringslivskonferansen for nordområdene, Arctic Business, skulle gått av stabelen i Bodø 25.-26. mai, men nå er konferansen avlyst.

Næringslivskonferansen for nordområdene, Arctic Business, skulle gått av stabelen i Bodø 25.-26. mai, men nå er konferansen avlyst. 

Da Norges Rederiforbund i februar 2014 lanserte Arctic Business var det med mål om å lage en attraktiv møteplass for næringsliv i Arktis.

Daglig leder Lill Hilde Kaldager forteller at det er lav påmelding som er den direkte årsaken til avlysningen.

Styret for konferansen valgte i går å avlyse konferansen etter en helhetsvurdering. Med under en måned igjen til åpning er det for lite tid til å få nok påmeldte til å forsvare arrangementet. 

- Vi har ambisjoner om å treffe et visst nivå på deltakerne, og det er vanskelig å skulle rekruttere deltakere fra toppledernivå på så kort varsel, sier Kaldager. 

Den første konferansen ble holdt i oktober 2014, og planen har vært å holde konferansen annethvert år i Bodø. Konferansen retter seg mot toppledere fra næringslivet som har interesser i nordområdene. Foruten selve konferansen er det også etablert et Arctic Business Council.

Den første konferansen samlet nærmere 130 deltakere fra hele verden.


Internasjonal appell

Konferansen har en del påmeldte, blant annet fra Finland, Japan, Canada, USA og Singapore, men ikke mange nok til at det vil bli en så bra konferanse som ønskelig.

- For å bevare merkevaren vår er det bedre å utsette denne konferansen heller enn å tilby en konferanseopplevelse som ikke er hundre prosent for de deltakerne som kommer, sier hun. 

Det planlegges ingen ny konferanse i Bodø i løpet av 2016, men organisasjonen jobber nå med å kunne kjøre enkelte temaer under andre arenaer eller konferanser. Blant temaene som skulle diskuteres i Bodø i mai er energi, nordlige sjøruter, Arctic Investment Protocol, "managing risk", "ocean farming", og FNs bærekraftige utviklingsmål for Arktis.


Skal utvikles videre

Men årets avlysning betyr ikke slutten for Arctic Business: 

- Arctic Businessinitiativet fortsetter og vi er i full gang med å planlegge hvordan Arctic Business skal utvikle seg videre,  sier Kaldager.

Om årsaken til den lave påmeldingen sier Kaldager at det er trange tider for flere konferanser om dagen.

- Det er ikke bare vi som sliter, vi hører om konferanser som normalt har 400 deltakere men som i år har 100, sier hun.

Usikre økonomiske tider for flere bransjer og spesielt den oljerelaterte får det meste av skylden. For Arctic Business blir det en ekstra utfordring å trekke deltakere siden de fortsatt er i etableringsfasen. 

- Vi er ikke så etablert som mange av de andre, vi kjemper fortsatt for å gjøre oss synlige. Samtidig legger vi oss på et høyt nivå hvor det krever mye å rekruttere deltakere. Vi må drive målrettet og personlig rekrutteringsarbeid, og det er krevende, sier Kaldager.

Arctic Business er initiert av Norges Rederiforbund, i samarbeid med DNV GL, Statoil, Kongsberg Gruppen og Maritimt Forum Nord. Det er foreløpig ikke klart når den neste Arctic Business-konferansen skal arrangeres. 






Nøkkelord