Arve Ulriksen mangler tillit til skoleverket i nord. (Foto: Arne O. Holm)
Arve Ulriksen mangler tillit til skoleverket i nord. (Foto: Arne O. Holm)

Arve Ulriksen: – Vår skole leverer dårligst i landet

Nord i Sør, Oslo: Arve Ulriksen, direktør ved Mo Industripark, gikk til et voldsomt angrep på norsk – og nordnorsk skoleverk i særdeleshet, da han skulle peke på Nord-Norges største utfordringer.

– Noen må blåse liv i tidenes skoledugnad i nord, oppsummerte Ulriksen sin egen kritikk.

Som leder for Mo Industripark med en omsetning på omlag syv milliarder kroner, er Arve Ulriksen en betydelig strateg i nordnorsk næringsliv. At han valgte på peke på skoleverket som en av industriens største utfordringer, var alt annet enn tilfeldig.

– Vi har en videregående skole som leverer dårligst i landet, og en skole med størst frafall. Jeg nekter å tro at våre gutter og jenter er mindre begavet enn i resten av landet. Blant de største taperne er gutter innen yrkesfag. For å ta i bruk ord fra fotballspråket: Med sånne resultateter ville trenerteamet neppe fått fornyet tillit. Her må politikerne ta ansvar. Noen må blåse liv i tidenes skoledugnad i nord, sa Arve Ulriksen under konferansen Sør i Nord.

Men Ulriksens bekymring stoppet ikke der:

– Min neste bekymring handler om å presentere våre utfordringer nasjonalt. Vi presenterer få nyheter og løsninger for nasjonen. Vi når ikke fram og må bli mye flinkere til å markere oss, ganske enkelt fordi landet vårt er ulikt. Vi må bli bedre å kommunisere løsninger, og skape arenaer hvor våre løsninger blir presentert. Både sjømatnæringen, industrien og energinæringa trenger dette, sa Ulriksen, som pekte på Arena Nord-Norge som en egnet arena.
 

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.