Sametingsråd Henrik Olsen  håper mange vil finne veien til møtene det nå inviteres til. (Foto: Åse M.P. Pulk/Sámediggi)
Sametingsråd Henrik Olsen håper mange vil finne veien til møtene det nå inviteres til. (Foto: Åse M.P. Pulk/Sámediggi)

Arrangerer folkemøter om sannhetskommisjonen


Sametinget ønsker innspill til hva Sannhetskommisjonen skal jobbe med, og inviterer til en rekke folkemøter – fra Oslo i sør til Varangerbotn i øst.

Stortinget har vedtatt å etablere en sannhetskommisjon som skal undersøke fornorskningspolitikken og den uretten som er begått mot samene og kvenene i Norge. Nå ønsker Sametinget innspill fra folket til Sannhetskommisjonens mandat. Dette for å forankre Sannhetskommisjonen i det samiske samfunnet.

– Sametinget har fått i oppgave å komme med et innspill til Stortinget om Sannhetskommisjonens mandatet. Vi synes det er veldig viktig at det samiske folket får muligheten til å medvirke til dette innspillet. Jeg håper at mange anser dette som viktig og kommer på møtene for å møte oss og diskutere hva sannhetskommisjonen skal jobbe med, sier sametingsråd Henrik Olsen i en pressemelding.

Møtene vil være åpne for alle og skal arrangeres i samarbeid med samiske institusjoner som finnes på de plassene der møtene finner sted. Mer info på Sametingets nettside.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.