Arktisk økonomisk råd har fått sitt første ikke-arktiske medlem

AEC Chairman of the Board, Tero Vauraste, is a giant in Arctic business. Many know him as head of the Finnish company Arctia Ltd. The above picture was shot in Oulo, Finland during an AEC event last September. (Photo: City of Oulu/AEC)
En måned etter at den koreanske rederiforeningen søkte om å få bli med i Arktisk økonomisk råd (AEC), har de nå fått innvilget medlemskap i forretningsforumet.


En måned etter at den koreanske rederiforeningen søkte om å få bli med i Arktisk økonomisk råd (AEC), har de nå fått innvilget medlemskap i forretningsforumet
.

Med det er Korea Shipowners Association den første virksomheten fra en ikke-arkitisk stat som er innvilget medlemskap i organisasjonen.

- Vi er beæret og glad for å ønske den første ikke-arktiske partneren velkommen til Arktisk økonomisk råd. Det å knytte de arktiske verdikjedene til de globale er viktig for Arktisk økonomisk råd. Derfor har det helt siden starten av vært et mål å inkludere ikke-arktiske partnere i vårt arbeid, sier finske Tero Vauraste som er styreleder i rådet.

Han mener Korea Shipowners Association vil utgjøre en viktig brikke i arbeidet til organisasjonen som ble stiftet i Canada i september 2014.

AEC (Arctic Economic Council) ble etablert for å legge til rette for ansvarlig økonomisk utvikling og forretningsaktivitet i Arktis. Hovedkontoret er i Tromsø, og fra 2017 til 2019 er det Finland som leder organisasjonen. Styret består av 42 forretningsmedlemmer fra åtte arktiske stater og seks faste deltagerorganisasjoner.

Rådet er åpent for bedrifter i alle størrelser, både i og utenfor Arktis – og blant foretakene som allerede er på medlemslista er det en mangfoldig samling av nærlingslivsaktører som allerede opererer i regionen.

- Korea sin arktiske politikk har vist en forpliktelse til bærekraftig utvikling, og vi er beæret over at det første ikke-arktiske medlemmet kommer fra Korea, sier Robert Gudfinnson, nestformann i AEC, i en kommentar.

Young-Moo KIM, som er konserndirektør i den koreanske rederiforeningen, sier i en pressemelding at han anser det som et privilegium og en glede å få innpass i rådet.

- Vi tror de arktiske shippingrutene vil føre til markante endringer i handelsflyten. I den forbindelse vil Korea Shipowners Association bidra til AECs verdiskapning som en arktisk partner med å tilrettelegge for arktisk forretningsvirksomhet og ansvarlig økonomisk utvikling.




Nøkkelord