Arctic Race planlegger sykkeletappe på Svalbard

I et møte mellom leder Terje Aunevik i Svalbard Næringsforening, nestleder Erik Berger (V) i Longyearbyen lokalstyre og daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race og hersker det nå stor enighet om å få en sykkeletappe av det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway til Svalbard. (Foto: Longyearbyen lokalstyre)
Nå skal det jobbes for å få verdens nordligste sykkelritt enda nærmere Nordpolen.


Nå skal det jobbes for å få verdens nordligste sykkelritt enda nærmere 
Nordpolen. 
 
Etter et møte mellom nestleder Erik Berger (V) i Longyearbyen lokalstyre, daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race og leder Terje Aunevik i Svalbard Næringsforening, er det nå åpnet opp for å for å legge én av totalt fire etapper av sykkelrittet Arctic Race til Svalbard.
 
-Tanken om å få et internasjonalt sykkelritt og et av Norges største idrettsarrangementer til Svalbard er realistisk, sier Eirik Berger, som mener dette er en stor mulighet til å arrangere tidenes største svalbardarrangement noensinne.
 

Utfordringer

 
Berger sikker på at Arctic Race of Norway vil vekke det nødvendige engasjementet blant de 2100 fastboende og ikke minst næringslivet i Longyearbyen. Likevel er det noen utfordringer som må løses før en eventuell etappe blir aktualitet.
 
- Dette er både ambisiøst og spennende, og kan bli det største arrangementet som er holdt på Svalbard igjennom tidene. Det er
Imidlertid noen utfordringer som må løses for å kunne gjennomføre en etappe her i Longyearbyen, og det viktigste er logistikken, med frakt og håndtering av utstyr og personell fra fastlandet, sier Berger
 
En annen utfordringer selve løypetraseen, da Svalbard ikke har så mange kilometer vei å ta av.
 
-Men vi skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for en etappe av Arctic Race of Norway i Longyearbyen, sier Berger.
 

Fantastisk svalbardreklame

 
Leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik, tror en prolog i Longyearbyen vil være fantastisk Svalbard-reklame.
 
- En prolog eller tilsvarende gjennomført ved 78 grader nord - med blant annet isbjørnvakter langs traseen - vil vekke oppsikt, sier Aunevik Med
 
Og med TV-dekning i 180 land og flere tusentalls tilreisende, mener Aunevik at det ikke er tvil om at dette vil komme mer enn bare reiselivsnæringen til gode.
 
 - Nå starter arbeidet, sier han.
 

Gledelig positivitet

 
Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er glad for den positive responsen både fra næringslivet og politikerne i Longyearbyen. Nå ønsker han å ta planene om en etappe på Svalbard ett steg videre.
 
 - Nå har vi langt på vei fått bekreftet at interessen er stor og at det praktiske vil kunne la seg løse. Det gir meg tro på at et sportsarrangement på dette nivået er mulig på en øygruppe 1000 kilometer fra fastlandet, sier Dybdal.
 
Likevel er det mye som skal på plass for å realisere ideen.
 
-Vi har imidlertid fortsatt en vei å gå medå få alle elementene på plass, og det arbeidet starter for fullt nå, sier Dybdal.






På tross av at det vil være utfordrende å arrangere Arctic Race of Norway på Svalbard, skal det nå jobbes med å tilrettelegge for muligheten. (Foto: T. I. Bergsmo/Arctic Race of Norway)
En av utfordring ved å arrangere en etappe av Arctic Race of Norway på øygruppen i nord er selve løypetraseen. Svalbard har ikke har så mange kilometer vei å ta av. (Foto: Longyearbyen lokalstyre)

Nøkkelord