«Alle» vil til Tromsø og nordlyset
Nordlys trekker turister i hopetall, og det har gitt en solid oppsving også i antall tilbydere innen nordlys-turisme. (Foto: Wikimedia Commons/Andi Gentsch)

«Alle» vil til Tromsø og nordlyset

Ikke nok med at vinterturismen i Troms blomstrer; Blant byene i Nord-Norge er det Tromsø som har den desidert største økningen i antall gjestedøgn.

Det forteller Roger Johansen i NordNorsk Reiseliv AS.

– Det går veldig mye bedre på vinteren, generelt. Særlig i Tromsø, men også ellers i Nord-Norge, sier han.

Det er ikke bare hotellene i fylkeshovedstaden i Troms som kan notere en økning.

Bodø, Brønnøysund, Sandnessjøen, Alta, Kirkenes og Hammerfest har også vekst i antall gjestedøgn. Sammenligner vi januar i fjor med januar i år har antallet hotellovernattinger – totalt sett i Nord-Norge – økt med nesten 14 prosent, ifølge tall fra Statistikknett.

Johansen tror noe av forklaringen på veksten i Tromsø er markedsføringen av nordlyset.

–  Tromsø utmerker seg i voldsom grad i forhold til nordlys-turisme. Der finnes det nesten 40 nordlys-bedrifter, sier han.

Tallene bekreftes av avisen Nordlys, som forleden kunne melde at antallet «Nordlys-bedrifter» i Tromsø har åttedoblet seg siden 2006, da det bare var fem aktører som drev denne typen vinterturisme.

Roger Johansen

Roger Johansen, reiselivssjef avdeling Bodø, NordNorsk Reiseliv AS.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.