400 nordlendinger på "bli kjent fest" med Erna og Jonas

Statsminister Erna Solberg var på Agenda Nord-Norge i 2014, neste uke er hun på plass igjen på årets arrangement. (Foto: Linda Storholm)
Neste uke møtes over 400 nordlendinger til tidenes nordnorske "bli-kjent-fest" i Bodø.


Agenda Nord-Norge er blitt enda større enn i fjor. Tidenes nordnorske "bli-kjent-fest" skjer i Bodø neste uke.  
 

- Målet er at veldig mange skal bli kjent med veldig mange i løpet av de to dagene. Det er det dette handler om, at folk snakker i lag og blir kjent med hverandre, sier daglig leder Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge. 


Over 400 kommer

Han forteller at de er i rute med årets store samling, som skjer på Scandic Havet i Bodø mandag og tirsdag. Mens det i fjor var 365 personer som møttes under det første Agenda Nord-Norge har man i år utvidet, i år kommer mer enn 400 deltakere. 

Ingebrigtsen forteller at de som ble invitert i fjor i stor grad ble invitert også i år. Noen endringer er det, siden noen har flyttet, og andre har byttet jobb. Etter kommunevalget har det også vært noen endringer som vil vises på deltakerlisten. 

- Vi har en veldig god svarrespons. Og mens vi i fjor hadde relativt sett flere deltakere fra Troms har vi i år flere fra Salten, slik vil det nok være fordi det er lettere for noen fra Fauske å reise til Bodø enn noen fra Troms eller Finnmark, sier Ingebrigtsen. Han er likevel fornøyd med deltakelsen, som han karakteriserer som bra fra alle de tre nordnorske fylkene.


Ikke bare middelaldrende menn

- Dere fikk kritikk i fjor for at forsamlingen besto av middelaldrende menn i dress, er det flere kvinner og unge stemmer med i år? 

- Ja, i år har vi lykkes med å få flere deltakende kvinner og yngre deltakere. Hvis Agenda Nord-Norge skal stå inne for at vi klarer å samle et utvalg mennesker fra landsdelen er det viktig at både yngre stemmer og kvinner er med, sier Ingebrigtsen. Men, legger til at Agenda Nord-Norge ikke kan bestemme hvem som vil komme, de kan bare invitere. 

- Det er vanskelig å påvirke folk til å komme hvis de ikke har lyst, men vi har prøvd å nå ut bredt. 


3 som vil bli statsminister? 

På programmet står høydepunktene i kø, åpningen er det Roger Ingebrigtsen, Bodø Domkor og Violet Road som står for. Så følger både Jonas Gahr Støre og Ine Eriksen Søreide, før administrerende direktør i Sparebank1 Nord-Norge, Jan Frode Janson skal fortelle hvordan det står til i nord, i presentasjonen av konjunkturbarometeret for landsdelen. 

Neste dag skal Kristin Skogen Lund, Gerd Kristiansen og Aili Keskitalo snakke under fanen "Hvis jeg var statsminister", før Erna Solberg overtar med det selvsagte  temaet "Jeg er statsminister"..

- Hva er du mest spent på selv? 

- Jeg er mest spent på hvilken anbefaling som kommer fra den gruppa som skal fortelle om jobben de har gjort med å se på samferdsel i nord. Også er det selvfølgelig veldig spennende med et blodferskt nordnorsk konjunkturbarometer!









Daglig leder i Agenda Nord-Norge Roger Ingebrigtsen (t.v.) og Knut Eirik Dybdahl fra Arctic Race of Norway kommer begge til Bodø neste uke. Dybdahl er en av  innlederne som skal inspirere til å løfte Nord-Norge. (Foto: Privat)
Daglig leder i Agenda Nord-Norge Roger Ingebrigtsen (t.v.) og Knut Eirik Dybdahl fra Arctic Race of Norway kommer begge til Bodø neste uke. Dybdahl er en av innlederne som skal inspirere til å løfte Nord-Norge. (Foto: Privat)

Nøkkelord